13 Απριλίου 2024 13:10
ΥΓ. ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ

Έντυπο Ιατρικού Ιστορικού

Παρακαλούμε ενημερώστε όλα τα μέλη της ομάδας σας, να έχουν κατά την άφιξη τους στην πίστα, την ιατρική βεβαίωση που επισυνάπτεται υπογεγραμμένη από γιατρό.

Διαφορετικά δεν θα τους επιτραπεί η είσοδος στην πίστα.

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Κατεβάστε το έντυπο [83.18 KB]

Διευκρινιστικές Οδηγίες περί της συμπλήρωσης του εντύπου «Ιατρικό Ιστορικό για αθλητές/τριες με δελτίο αθλητικής ιδιότητας, πριν την έναρξη των προπονήσεων σε οργανωμένες δημόσιες και ιδιωτικές αθλητικές εγκαταστάσεις.

Εκ μέρους των μελών της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και σε ό,τι αφορά τον προ-αγωνιστικό ιατρικό έλεγχο αθλητών/ τριών με δελτίο αθλητικής ιδιότητας, πριν την έναρξη της αθλητικής δραστηριότητας αυτών σε οργανωμένες δημόσιες και ιδιωτικές αθλητικές εγκαταστάσεις, ισχύουν τα κάτωθι:

  1. Το έντυπο του ιατρικού ιστορικού για αθλητές/τριες που έχουν δελτίο αθλητικής ιδιότητας συμπληρώνεται από τουςιδίους με τη βοήθεια του ιατρού της ομοσπονδίας ή του σωματείου ή άλλου ιατρού με ειδικότητα γενικού ιατρού, παιδίατρου, παθολόγου, καρδιολόγου,πνευμονολόγουκαισυναφώνπαθολογικώνειδικοτήτων.
  2. Το έντυπο του ιατρικού ιστορικού παραμένει στην κατοχή του ιατρού και φυλάσσεται σύμφωνα με τις προϋποθέσεις της ισχύουσας νομοθεσίας περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.
  3. Ο ιατρός μετά την κλινική εξέταση και τη συμπλήρωση του εντύπου του ιατρικού ιστορικού και εφόσον κρίνει ότι δεν απαιτείται περαιτέρω έλεγχος, συμπληρώνει το έντυπο της σχετικής ιατρικής βεβαίωσης η οποία επιτρέπει στον αθλητή/τρια να ξεκινήσει προπονήσεις.
  4. Στην επανέναρξη των προπονήσεων και κατά την είσοδο στην αθλητική εγκατάσταση, οι αθλητές/αθλήτριες προσκομίζουν τη σχετική ιατρική βεβαίωση. Διευκρινίζεται ότι η σχετική ιατρική βεβαίωση εκδίδεται και προσκομίζεται για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 στον αθλητισμό και την επανεκκίνηση της αθλητικής δραστηριότητας σε ασφαλείς συνθήκες.
    Τα ως άνω έντυπα είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, στο ειδικό πεδίο ενημέρωσης «Αθλητισμός & COVID 19» και στην ενότητα «Έντυπα/ φόρμες προς συμπλήρωση https://gga.gov.gr/component/content/article/278-covid/2981-covid19-sports
    Παρακαλούμε όπως αναρτήσετε στην ιστοσελίδα του φορέα σας τα σχετικά έντυπα προκειμένου να είναι διαθέσιμααπό ιατρούς και ενδιαφερόμενους/ες.

H ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Μοιραστείτε το άρθρο