19 Ιουλίου 2024 17:44
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Το HSBK 2020 στη γραμμή της εκκίνησης

Το HSBK 2020 μπήκε στην τελική του ευθεία! Προσαρμοσμένο στις νέες συνθήκες, που επέβαλλε η διακοπή όλων των αθλητικών διοργανώσεων στη χώρα μας λόγω του COVID-19, το ανανεωμένο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας Μοτοσυκλέτας θα ξεκινήσει στις 12 Σεπτεμβρίου στην πίστα των Μεγάρων.

Η φετινή δύσκολη και πρωτόγνωρη χρονιά υποχρέωσε την ΑΜΟΤΟΕ και την IRONTEAM, με κοινή απόφαση, να συμπτύξουν το ανακοινωμένο πρόγραμμα του HSBK ώστε να μπορέσει να ολοκληρωθεί μέσα στο 2020.

Έτσι, βάσει της υποχρέωσης όλων μας για το καλύτερο δυνατόν σύμφωνα με τις υπάρχουσες συνθήκες, αποφασίστηκε να διεξαχθούν συνολικά τέσσερις αγώνες σε δύο διπλές διοργανώσεις, που θα φιλοξενηθούν σε ισάριθμα Σαββατοκύριακα στο Αυτοκινητοδρόμιο των Μεγάρων.

Κατά συνέπεια, το αναθεωρημένο πρόγραμμα του HSBK 2020 διαμορφώνεται ως εξής:

1ος αγώνας 12 Σεπτεμβρίου Μέγαρα

2ος αγώνας 13 Σεπτεμβρίου Μέγαρα

3ος αγώνας 24 Οκτωβρίου Μέγαρα

4ος αγώνας 25 Οκτωβρίου Μέγαρα

Καθένας από τους δύο αγώνες του διημέρου, ένας το Σάββατο και ένας την Κυριακή, θα έχει ανεξάρτητη βαθμολόγηση, ώστε το Πρωτάθλημα να ολοκληρωθεί με 4 ξεχωριστούς αγώνες. Οι ελεύθερες και χρονομετρημένες δοκιμές θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή πριν το αντίστοιχο Σαββατοκύριακο και θα ισχύουν για τους δύο αγώνες του διήμερου.

Παράλληλα με τις αγωνιστικές συναντήσεις του HSBK, θα διεξαχθούν και 2 αγώνες του Πανελληνίου Κυπέλλου Supermoto 2020. Οι δοκιμές τους θα πραγματοποιούνται το Σάββατο και οι αγώνες την Κυριακή – καθένας στο αντίστοιχο διήμερο του HSBK.

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν την αναπόφευκτη πολύμηνη αγωνιστική απραξία, εξασφαλίστηκε επίσης στους αγωνιζόμενους η δυνατότητα να συμμετέχουν την Πέμπτη πριν από κάθε αγωνιστικό Σαββατοκύριακο σε επιπλέον ελεύθερες δοκιμές.

Με την ελπίδα η φετινή δύσκολη και πρωτόγνωρη χρονιά να ολοκληρωθεί χωρίς άλλες εκπλήξεις, η ΑΜΟΤΟΕ και η IRONTEAM εύχονται στους αγωνιζόμενους και σε όλους τους συντελεστές του HSBK 2020 καλούς αγώνες!

Μοιραστείτε το άρθρο