12 Ιουνίου 2024 21:09
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Απάντηση του HSBK στο δελτίο τύπου της Team33 MGR

Αναφορικά με το δελτίο τύπου της TEAM 33 MGR για τον αποκλεισμό του αθλητή Βελή Εϊπόγλου στον δεύτερο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας 2020 στα Μέγαρα, τα αθλητικά σωματεία ΛΕΜΜ και Άρτεμις που διοργάνωσαν τον αγώνα καθώς και η IRON TEAM ως promoter του θεσμού, θέλουν να εκφράσουν μία ειλικρινή συγνώμη.

Από μεταγενέστερη διερεύνηση του θέματος, η οργάνωση εξακρίβωσε ότι πράγματι ο συγκεκριμένος κριτής των PITS έδωσε λάθος πληροφορίες στους μηχανικούς του οδηγού, ο οποίος οδηγήθηκε με αυτό τον τρόπο στον αποκλεισμό του, μην έχοντας συμπληρώσει το 75% των γύρων του πρώτου, ώστε να καταταχθεί στον αγώνα.

Το παραπάνω γεγονός δυστυχώς η οργάνωση δεν κατέστη δυνατό μέσα από τους ισχύοντες θεσμούς και διαδικασίες να διορθώσει, καθώς τόσο ο αθλητής όσο και η ομάδα του δεν προέβη στην υποβολή Ένστασης κατά των αποτελεσμάτων, ώστε εάν αυτή γίνονταν δεκτή, να καταταχθεί ο αθλητής ως τερματίσας τον αγώνα.

Και αυτό συνέβει διότι ο αθλητής ενημέρωσε προσωπικά τον κο Σιδέρη για το συγκεκριμένο περιστατικό, πολύ μετά την λήξη του μισαώρου από την έκδοση των αποτελσμάτων, όπου υπήρχε το δικαίωμα υποβολής ενστάσεως.

Πέρα από αυτό όμως το γεγονός, το οποίο έχει να κάνει με τον τύπο του θέματος, στεκόμαστε ηθικά δίπλα στον αθλητή και την ομάδα του, θεωρώντας δίκαιο να αποκατασταθεί η θέση του, πράγμα που όμως δεν μπορεί να πράξει η οργάνωση μετά την λήξη της προθεσμίας των ενστάσεων.

Διαβεβαιώνουμε ότι θα κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό ώστε να μην υπάρξουν στο μέλλον τέτοια φαινόμενα και να αποφεύγονται τέτοια τραγικά λάθη.

Την αναφορά μας για το συγκεκριμένο περιστατικό έχουμε διαβιβάσει στην Αθλητική Ομοσπονδία Μοτοσυκλέτας, ώστε να πράξει τα δέοντα και για την τιμωρία του κριτή που προκάλεσε με το λάθος του τον αποκλεισμό του αθλητή.

Η οργανωτική επιτροπή

Παρακάτω το Δ.Τ. της Team33 MGR

Δελτίο τύπου της Team33MGR για τον άδικο “αποκλεισμό” του Βελή Εϊπόγλου στον δεύτερο αγώνα Πανελλήνιου πρωταθλήματος Ταχύτητας 2020 στα Μέγαρα

Κατάφωρα άδικος “αποκλεισμός” του Βελή Εϊπόγλου στον δεύτερο αγώνα Πανελλήνιου πρωταθλήματος Ταχύτητας 2020 στα Μέγαρα από άγνοια κριτή!

Την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου, κατά την διάρκεια του 2ου αγώνα για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας του 2020, στην κατηγορία Racing 250, ο οδηγός της ομάδας μας, Βελής Εϊπόγλου, έπεσε θύμα της ανεύθυνης και ανάρμοστης συμπεριφοράς κριτή της διοργάνωσης (Αναστασίου Παπαδά), με αποτέλεσμα ο οδηγός μας να χάσει τον αγώνα και να μην μετρήσει η κατάταξη του καθώς και η βαθμολογία, που έπρεπε να πάρει, με ευθύνη 100% της διοργάνωσης!

Ο Κριτής με φανερή την ανεπαρκή του γνώση για τους κανονισμούς, και νομίζοντας ότι βρίσκεται σε αγώνα Enduro απαγόρευσε στον μηχανικό της ομάδας να βοηθήσει τον οδηγό στο Pit Line με αποτέλεσμα να αναγκαστεί ο οδηγός να κάνει μόνος του την επισκευή και να χάσει σχεδόν το μισό αγώνα.

Στην συνέχεια μετα το τέλος του αγώνα ο συγκεκριμένος κριτής μίλησε και φέρθηκε με ανάρμοστο τρόπο δείχνοντας και την λογική που διέπει την όλη κατάσταση και τον μηδενικό σεβασμό απέναντι στους αναβάτες, και με την απαράδεκτη και προσβλητική του συμπεριφορά να εκθέτει ολόκληρη την διοργάνωση!

Έτσι μετα από αυτό, ζητάμε από την διοργάνωση όπως προχωρήσει στην αποκατάσταση του λάθους της και να μετρήσει την κατάταξη του οδηγού μας και να δώσει τους βαθμούς που του ανήκουν αφού και κανονικά εκκίνησε και κανονικά τερμάτισε, και ο λόγος που δεν συμπλήρωσε το 75% ήταν καθαρά από λάθος της διοργάνωσης και όχι δικό του!

Πιστεύουμε πως είναι το λιγότερο που θα πρέπει να κάνει η διοργάνωση αν θέλει να δείξει σεβασμό απέναντι στους αναβάτες. Επίσης θα περιμένουμε τις κυρώσεις για τον εν λόγω απαράδεκτο και ανεπαρκή κριτή για το τραγικό λάθος αφού δεν γνώριζε τους κανονισμούς για το άθλημα που ήταν κριτής, αλλά και για την απαράδεκτη συμπεριφορά του

Παρακάτω παραθέτουμε την πλήρη περιγραφή του περιστατικού από τον οδηγό Βελή Εϊπόγλου, καθώς και το εδάφιο του κανονισμού που αφορά το θέμα:

Βελή Εϊπόγλου: «Από τον γύρο προθέρμανσης διαπίστωσα ότι είχα μηχανικό πρόβλημα, ο ένας κύλινδρος της μοτοσικλέτα μου σταμάτησε να λειτουργεί!

Εκείνη την στιγμή το μόνο που μπορούσα να κάνω είναι να καταφέρω να εκκινήσω κάνοντας έναν γύρο, και να βγω στο pit line ελπίζοντας ότι θα επισκευαστεί γρήγορα! Ξεκίνησα όσο μπορούσα καλύτερα, και βγήκα στο pit line για την επισκευή, ο μηχανικός μου Γιάννης Μιχάλης ήρθε αμέσως με εργαλεία, και πολύ γρήγορα είδαμε ότι είχε φύγει ένα καλώδιο από τον πολλαπλασιαστή, ευτυχώς! Έπρεπε γρήγορα να βγει το φέρινγκ, να βάλει το καλώδιο και ξαναμπεί το φέρινγκ, πράγμα που δεν θα ξεπεράσει τα 2-3 λεπτά, βγάζοντας την πρώτη βίδα, ο κριτής Παπαδάς Αναστάσιος σταμάτησε τον μηχανικό μου, λέγοντας ότι είναι παράνομο να δεχθώ βοήθεια, και ότι πρέπει να το κάνω μόνος μου. Αντιδράσαμε και οι δύο έντονα αλλά ο κύριος Παπαδας ήταν ανένδοτος και έλεγε ότι αν ακουμπήσει άλλος την μοτοσικλέτα θα με αποκλείσει για παράβαση του κανονισμού! Έχοντας χάσει πολύτιμο χρόνο, έβγαλα κράνος, γάντια, θώρακα κτλ, και ξεκίνησα να το κάνω μόνος μου, ζήτησα εργαλεία από τον μηχανικό μου, αλλά εκ νέου ο κριτής μου είπε πρέπει και αυτά να τα παίρνω μόνος μου! Συνέχισα όσο ποιο γρήγορα μπορούσα, επισκεύασα την μοτοσικλέτα, και μπήκα ξανά στον αγώνα!»

«Είχα χάσει την αίσθηση του χρόνου, οδήγησα όσο ποιο γρήγορα μπορούσα προσπερνώντας συναθλητές μου (που προφανώς είχαν κάνει περισσότερους γύρους) έως που είδα την καρό σημαία, και πήρα έτσι μια έστω ηθική αποζημίωση του τερματισμού! Μετά το τέλος του αγώνα με ενημέρωσαν ότι δεν ολοκλήρωσα το 75% του χρόνου που έκανε ο πρώτος, οπότε δεν παίρνω τερματισμό, (θέση κατάταξης) αλλά και τους βαθμούς του πρωταθλήματος!!»

«Απογοητευμένος επέστρεψα στην τέντα μου, όπου ο συναθλητής μου Λεφέβρ Ανδρέας και άλλοι με ενημέρωσαν ότι κακώς δεν άφησαν τον μηχανικό μου να βοηθήσει, και να πάω στον κύριο Σιδέρη να παραπονεθώ, όπως και έκανα! Ο κύριος Σιδέρης μου επιβεβαίωσε ότι ήταν τραγικό λάθος του κριτή, αλλά δυστυχώς αυτό είναι, και δεν μπορεί να γίνει κάτι, μάλιστα προτείνοντας να μου επιστρέψει τα χρήματα της συμμετοχής!! Φυσικά και δεν το δέχθηκα, και μάλιστα με πρόσβαλε αυτό, γιατί μάλλον δεν ξέρουν το κόστος για να κάνεις μια συμμετοχή, ή τι σημαίνει να έχεις πάει στα Μέγαρα από την Κω, και ο μηχανικός από την Καρδίτσα! Μόνο προσβλητικό ήταν για εμένα αυτά τα 110 ευρώ της συμμετοχής.»

«Φεύγοντας από εκεί, άνοιξα τον κανονισμό και τον έδειξα στον κύριο Παπαδά (κριτή) λέγοντας του ότι δεν γνωρίζει τον κανονισμό, και κακώς μου χάλασε τον αγώνα. Ο συγκεκριμένος κριτής μου είπε ότι όντως έχει κάνει λάθος, αλλά με περισσό θράσος και ασέβεια που είπε ότι έτσι και αλλιώς χάρη μου έκανε που έτρεξα!

Εξαγριώθηκα και ζήτησα τον λόγο! Μου είπε ότι δεν είχα πυροσβεστήρα! Του είπα ότι υπήρχε πυροσβεστήρας και δικός μου άλλα και της διοργάνωσης (ο μεγάλος τροχήλατος) που κανονικά θα έπρεπε να είναι στο pit lane και όχι μέσα από τα κάγκελα στα pit. Ο κριτής μου είπε πως δεν ήταν στην σωστή θέση και βεβαία του είπα πως αυτός ο πυροσβεστήρας είναι της πίστας και της διοργάνωσης! και δεν τον έβαλα εγώ εκεί.. Συνέχισε ειρωνικά να επαναλαμβάνει λέγοντας :αυτό που σου λέω εγώ! Χάρη σου έκανα που έτρεξες!

Στην συνέχεια του είπα ότι ο μηχανικός μου κόστισε 1000€ και τον ανάγκασες να κάτσει να με κοιτάξει, και η θρασύτητα απάντηση του ήταν – τι θες τώρα να σου δώσω τα του μηχανιού ? – Απλά έφυγα γιατί δεν υπήρχε σημείο συνεννόησης!

Σε όλα τα παραπάνω υπήρχαν μάρτυρες που δεν θέλω να αναφέρω τα ονόματα τους, αλλά είναι πρόθυμοι να μιλήσουν στην περίπτωση αμφισβήτησης»

Εδάφιο του Γενικού Κανονισμού Ταχυτάτας της ΑΜΟΤΟΕ

011.10 ΒΟΗΘΕΙΑ ΣTA PITS

«Ένας αναβάτης μπορεί να δεχθεί εξωτερική βοήθεια ή να ανεφοδιάσει με καύσιμο τη μοτοσυκλέτα του στη δική του θέση PIT. Γι’ αυτόν το σκοπό δικαιούται να έχει στη διάθεσή του μέχρι τρία άτομα, ανάλογα με τα προβλεπόμενα από τον Ειδικό Κανονισμό, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν επιτρέπεται στα άτομα αυτά να κινηθούν έξω από τον χώρο του PIT που καθορίζεται με γραμμές. Αυτοί οι βοηθοί μπορούν να κάνουν επισκευές, ρυθμίσεις και ανεφοδιασμό με καύσιμα. Κατά τη διάρκεια του ανεφοδιασμού ο κινητήρας πρέπει να είναι σβηστός και να υπάρχει πυροσβεστήρας τουλάχιστον 6 κιλών. Για κάθε παράβαση των ανωτέρω μπορεί να επιβληθούν ποινές.»

Εκπρόσωπος Team33MGR Στάμου Βασίλειος

Μοιραστείτε το άρθρο