12 Ιουνίου 2024 20:22
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

HSBK 2020: Η ώρα των Πρωταθλητών!

Η στιγμή της στέψης των φετινών Πρωταθλητών Ελλάδας στους αγώνες Ταχύτητας μοτοσυκλετών και των Κυπελλούχων του Supermoto Cup έρχεται το τριήμερο 23-25 Οκτωβρίου 2020 στο αυτοκινητοδρόμιο των Μεγάρων, με τον 3ο και 4ο γύρο του HSBK 2020.

Σε αυτή την αναπόφευκτα προβληματική (λόγω των επιπτώσεων του Covid19) σεζόν, με την επιπλέον δυσκολία της απαγόρευσης προσέλευσης θεατών, η ΑΜΟΤΟΕ και η IRONTEAM προσπάθησαν με όλες τους τις δυνάμεις να κρατήσουν το θεσμό όρθιο συμπτύσσοντας το πρόγραμμα και προκηρύσσοντας δύο διπλούς αγώνες, στην πίστα της δυτικής Αττικής.

Η πρώτη φετινή διπλή συνάντηση άνοιξε την αυλαία της σεζόν στις 11-13 Σεπτεμβρίου με ορισμένες εξαιρετικές ατομικές επιδόσεις και μονομαχίες, και τώρα ακολουθεί το κλείσιμο της αυλαίας με τους δύο τελευταίους αγώνες της χρονιάς του HSBK 2020 -έναν το Σάββατο 24/10 και έναν την Κυριακή 25/10- και τον 2ο φετινό αγώνα του Supermoto Cup τη δεύτερη μέρα.

Το πρόγραμμα του διημέρου δεν θα διαφέρει από εκείνο της πρώτης φετινής συνάντησης: για τους αγωνιζόμενους της Ταχύτητας οι ελεύθερες και χρονομετρημένες δοκιμές θα διεξαχθούν την Παρασκευή 23/10. Οι δύο επόμενες ημέρες θα περιλαμβάνουν τους αγώνες κάθε κατηγορίας του HSBK 2020, ενώ για το Supermoto οι δοκιμές είναι προγραμματισμένες για το Σάββατο 24/10 και τα δύο σκέλη του αγώνα για την Κυριακή 25/10. Η μόνη διαφορά, αυτή τη φορά, είναι ότι την Πέμπτη που προηγείται δεν θα διεξαχθούν επιπλέον ελεύθερες δοκιμές.

Σε ό,τι αφορά τις μάχες των τίτλων σε κάθε κατηγορία, σημαντικό προβάδισμα να στεφθούν Πρωταθλητές την επόμενη Κυριακή έχουν οι Χαράλαμπος Θεοδωρόπουλος (Open), Γιάννης Περιστεράς (Supersport 300) και Δημήτρης Καρακώστας (Supersport), καθότι στους πρώτους δύο φετινούς αγώνες του Σεπτεμβρίου πέτυχαν ισάριθμες νίκες. Το ίδιο ισχύει και για την κατάκτηση του Κυπέλλου Supermoto από τον Σπύρο Κεφαλωνίτη, που ήταν ανίκητος πριν από λίγες εβδομάδες στα Μέγαρα.

Αντίθετα, πιο αμφίρροπη αναμένεται να είναι η μάχη στην κατηγορία Racing, όπου οι Ανδρέας Παργινός και Γιώργος Κίτσος μοιράστηκαν στις δύο πρώτες νίκες της χρονιάς, αλλά και στην ισχυρότερη κατηγορία των Superbikes όπου τον πρώτο αγώνα κέρδισε ο Δημήτρης Παπαγγέλου και τον δεύτερο ο Σωτήρης Μπεγνής.

Ατυχώς, η απαγόρευση προσέλευσης θεατών βάσει του Υγειονομικού Πρωτοκόλλου της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού δεν θα επιτρέψει στους φίλους του σπορ να δουν από κοντά τις υπέροχες μονομαχίες του HSBK 2020, καθώς και τις συγκλονιστικές, τροχό-με-τροχό αναμετρήσεις του SupermotoCup. Ωστόσο θα μπορούν να δουν εκτενή στιγμιότυπα στην εκπομπή «AutoMotoΕΡΤ» μία εβδομάδα αργότερα, χάρη στην πολύτιμη υποστήριξη της κρατικής τηλεόρασης στο HSBK 2020.

Πέραν των αγωνιστικών δραστηριοτήτων, το πρόγραμμα του δεύτερου φετινού ραντεβού της Ταχύτητας Μοτοσικλετών θα περιλαμβάνει και επίδειξη κλασικών μοτοσικλετών, αλλά και τη σημαντικότερη εκδήλωση του διημέρου: την «παρέλαση», για δύο γύρους, γυναικών μοτοσικλετιστριών με σκοπό τη διάδοση του μηνύματος της πρόληψης από τον καρκίνο του μαστού. Πρόκειται για τον σκοπό που ήδη, από τον προηγούμενο αγώνα, επανέφερε στην αγωνιστική δράση τη διακεκριμένη αγωνιζόμενη Δήμητρα «Τζο» Λαδά.

Καθώς βρισκόμαστε πια στην τελική ευθεία για τη δεύτερη διπλή φετινή συνάντηση του HSBK 2020, η ΑΜΟΤΟΕ και η IRONTEAM ευελπιστούν ότι το ραντεβού της 23-25ης Οκτωβρίου θα αποτελέσει ένα ακόμα θεμέλιο ώστε η αναγέννηση των αγώνων Ταχύτητας, που αναπόφευκτα έπεσε φέτος θύμα των περιορισμών του κορωνοϊού, να προχωρήσει με πλήρες γκάζι ενόψει του 2021.

Μοιραστείτε το άρθρο